Workshop Zwerfafval

Schoon om de school met Millie en Melle!

Wil jij ook met jouw klas aan de slag met het thema zwerfafval? Dan ben je bij Fairhups aan het juiste adres. Je staat aan het begin van een groot avontuur als je je voorneemt deel te nemen aan dit opruimspektakel!

De kinderen zingen, dansen en leren ook een beetje als Fairhups bij hen in de groep komt. Er wordt voor de klas (groep 1 t/m 4) een volledige entertainment workshop aangeboden. De workshop is voorzien van kleurig materiaal. Dat bestaat o.a. uit een magisch verhaal en een op maat gemaakt filmpje. Kinderen worden uitgenodigd om na te denken over zwerfafval. Ze gaan zelf aan de slag met kleine opdrachtjes. Door het materiaal en de inhoud van de les worden kinderen de weken na de workshop ook gestimuleerd om bezig te zijn met het onderwerp.

Elke leerling ontvangt een werkboekje. 

Met dit, 27 pagina’s tellende, lees- en werkboekje van De Groene Laarsjes kan je goed uit de voeten. In het werkboekje staat een verhaaltje over een magisch vriendje dat Millie en Melle ontmoeten. Zij leren van het blaadje dat er in het park te veel afval ligt en dat dit niet goed is voor de dieren en de plantjes. Ook zoeken ze samen naar een oplossing en loopt het gelukkig goed af!

Na de workshop kan er met de kinderen gewerkt worden met de opdrachtjes, spelletjes en kleurplaten. Doordat er op meerdere manieren aan het thema wordt gewerkt zullen kinderen binnen de kortste keren zelf ontdekken hoe zij willen omgaan met zwerfafval.

Eén reactie

  • Kelly van Beelen

    Marieke is bij ons in de kleuterklassen geweest om een les te geven over zwerfafval. Dit deed zij met veel passie, betrokkenheid en aansluiting bij de ontwikkeling van de leerlingen. Haar aanbod varieerde tussen zingen, in een boekje kijken en werken, veel materialen gebruiken en buiten echt zwerfafval oprapen. Als (kleuter)leerkracht voelde het heel prettig en zeker de moeite waard om te herhalen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.