marieke met afvalknijper en zak

Zwerfafval opruimen op 20 maart!

Op 20 maart is het weer landelijke opschoondag. Helaas mogen we dit keer geen grote zwerfafval opschoonactie organiseren gezien de huidige maatregelen. Dus dit stuk is voor alle (toekomstige) zwerfafvalrapers!

Willen jullie die dag extra aandacht besteden aan het opruimen van zwerfafval? Misschien neem je wel iemand mee die nog nooit zwerfafval heeft opgeruimd of ga je met een groepje kinderen uit de buurt de speelplek opruimen? Super fijn! Kijk voordat je gaat opruimen voor de zekerheid nog even naar de maatregelen die de landelijke organisatie Supporter van Schoon op hun website heeft opgesteld. 

Zwerfafval opruimen met Straatjutters Leiderdorp

Wil je regelmatig gaan opruimen en dit samen met andere Leiderdorpers doen? De Straatjutters Leiderdorp ruimen op 20 maart bij de Schansen en Dreven op. Zij verzamelen om 10.45 uur bij buurthuis de Hoeksteen aan de Houtschans. Zij zijn naast deze actie ook op andere momenten actief in verschillende wijken in Leiderdorp. Dus heb je interesse om je bij deze actieve groep Leiderdorpers aan te sluiten? Neem dan vooral een kijkje op één van de momenten die in hun agenda staan. 

Alternatieve zwerfafval acties

werkboekje zwerfafval
Tijdelijk voor 2€ per boekje!

Daarnaast zal Fairhups een actie organiseren voor jongeren. Fairhups heeft de samenwerking gezocht met JONGLDRDRP, het jongerenwerk van Incluzio. Voor deze actie pakken jongeren niet perse de afvalgrijpers op. Ze gaan samen met Leidse rappers GIDO en Nick hun eigen rap schrijven. Daarna maken ze een korte clip. Dit alles met het thema vervuiling! Meer informatie daarover kan je hier vinden. Daarnaast heeft Fairhups voor kinderen t/m 8 jaar een werkboekje over zwerfafval te koop, hiermee kan je op een interactieve manier met de kinderen leuke activiteiten ondernemen. Opgeven en aanschaf van het boekje kan via info@fairhups.nl.

Stuur jouw opruim selfie!

Heb jij ook opgeruimd? Maak dan een mooie selfie met jou en het zwerfafval en ik zorg voor een mooie collage van alle opruimers! Ook schrijf ik voor mijn blog en het Leiderdorps weekblad een artikel over ‘de zwerfafvalraper’ die op 20 maart aan de slag gaat. Als je het leuk vindt om geïnterviewd te worden door mij kan je dit aangeven via info@fairhups.nl .Thumbs up👍, voor alle opruimers!! 

De gemeente wil ook graag bewoners ondersteunen bij het opruimen van zwerfafval. Voor meer informatie of materiaal kan je contact opnemen met de wijkregisseur Carla Rijling via wijkregie@leiderdorp.nl 

Voor andere ideeën rondom zwerfafval kan je ook een hier een kijkje nemen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.