kinderen zwerfafval

Impact door werk

Het is de afgelopen tijd wat stil op ons blog en ook op social media. Dat heeft alles te maken met de opdrachten die ik nu als zelfstandig ondernemer aan het uitvoeren ben. Ik probeer een nieuwe balans te vinden tussen werken vanuit mijn idealen en meedraaien in de huidige economie. Ecovriendelijk ondernemen dus. Geen makkelijk taak als je het mij vraagt. Veel van de werkzaamheden die ik uitvoer worden door anderen niet altijd gezien als iets dat noodzakelijk is. Daar denk ik natuurlijk anders over. Er is een grote noodzaak om kinderen bewust te maken van een nieuwe manier van leven en zichzelf weer te verbinden met de natuur. Er is steeds meer een verschuiving zichtbaar op dit vlak, dat maakt mij blij! 🙏

Zichtbaarheid in ecovriendelijk ondernemen

Steeds meer wordt in het onderwijs naar voren gebracht dat studenten ook een positieve impact kunnen maken door de inzet van hun werk. Vorige maand sprak ik met 4 studenten van de opleiding commerciële economie over een duurzaam project dat zij moeten opzetten. Ik vond het erg leuk dat ik werd benaderd door de Hoge School Leiden omdat daarmee ook duidelijk wordt dat ik, als startende ondernemer in duurzaamheid, zichtbaar ben. Ik vind het heel waardevol dat zij als school het raakvlak tussen duurzaamheid en economie opzoeken.

Afstemmen op wereldse idealen

Zelf bevind ik mij ook op dat pad. Ik heb besloten mijn werkzaamheden af te stemmen op eco vriendelijk leven. Langzaamaan wordt dat ook financieel haalbaar. Zo’n verandering in werk is niet zo vanzelfsprekend en dat realiseer ik mij als geen ander. Toch zijn dit de grote veranderingen die je kunt maken als individu. Dat kan door eco-bewust te gaan ondernemen maar ook door eco-bewuste keuzes te maken in jouw huidige functie. Kleine veranderingen kunnen de spreekwoordelijke kinderschoenen zijn voor het pad dat een bedrijf inslaat. Hoe meer mensen zich daarvan bewust zijn, des te groter jouw impact is.

Ecovriendelijk ondernemen

Zelf heb ik er voor gekozen om mijn eigen onderneming op te zetten en daarin mijn krachten in te zetten om ecovriendelijk leven uit te dragen. Vorige maand bood ik bijvoorbeeld mijn les over zwerfafval als pilot aan op basisschool de Regenboog. Eigenlijk deed ik dit ook als bedankje voor de school omdat we als buurtvereniging fijne contacten met hen onderhouden. Ik vind het heerlijk om samen met kinderen te werken. Hen te laten zien dat zij de kracht hebben om dingen aan te pakken die belangrijk voor ze zijn. Daarnaast is mijn bereik op die manier heel groot en hoop ik de verandering naar ecovriendelijk leven in de samenleving te ondersteunen. 

kinderen voelen de noodzaak

Elk kind waar ik mee werk voelt aan dat het belangrijk is om goed voor onze wereld te zorgen en samen te werken met de natuur. Dat maakt het voor mij een hele fijne samenwerking in de workshops die ik verzorg. Zij inspireren mij enorm. Nu ik dit zo schrijf realiseer ik mij weer dat ik op het juiste pad zit en werk doe dat goed bij mij past. Ondanks dat ik waarschijnlijk in een andere functie al meer inkomsten zou krijgen, is dit mij veel meer waar!

Wil je als school in de regio Leiden een les van mij boeken dan kan dit via deze link naar het verwonderpaspoort.

kinderen van groep 3 van basisschool Er Riseleh ruimen hun openbare schoolplein op.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.