Bubbles Bodycare

Kennen jullie bubbles Bodycare al? Ik werd benaderd door Maike, de oprichtster van Bubbles Bodycare of ik haar product zou willen beoordelen. Na een korte  blik op haar website en het lezen van haar visie was dat antwoord natuurlijk ja! 

Het kwam ook erg goed uit want de conditioner die wij altijd gebruiken is nog niet ecologisch verantwoord en daar wil ik uiteindelijk wel naartoe. Toevallig zijn we met de laatste fles bezig en was dit dus het ideale moment om die van Bubbles te proberen. Wat ik belangrijk vind is dat het name voor Jolie’s haar ook een ontklittend werkt want jemig wat is dat altijd een gedoe haar haar. Norah daarentegen heeft het eigenlijk niet echt nodig, ik ben altijd jaloers op haar golvende haar zonder klitten en pluizen. Toch is conditioner wel net even wat fijner. Dat geld ook voor mezelf, ik heb een tijd geprobeerd met zeep te wassen en geen conditioner te gebruiken maar mijn haar ging op een gegeven moment lijken op dat van een hele oude goldenretriever. Ik gebruik dus nu een zeepbar van Lush en ook een beetje creme spoeling van dat merk. Niet helemaal eco vriendelijk maar wel een stuk meer dan de producten die ik voorheen gebruikte. 

Ecovriendelijk van Bubbles Bodycare

Maar Bubbles dus, ik werd enthousiast van de visie van Maike omdat het zo aansluit bij die van mij. Samen goed voor onze planeet en onze kinderen zorgen is de basis voor het ontwikkelen van Bubbles bodycare. De producten zijn mild en bevatten geen schadelijk stoffen, niet voor de kinderen en niet voor het milieu. Ondanks deze voorwaarden zijn het toch producten die lekker schuimen en een lekker zoet geurtje hebben. Daarnaast gaat Bubbles bodycare nog een stapje verder en maakt het voor jou als ouder ook iets makkelijker om uit te leggen hoe dat nou eigenlijk zit met afval in het milieu. Bubbles bodycare neemt daarin niet alleen verantwoordelijkheid voor goede producten ontwikkelen maar ook voor het aanleren van goede gewoontes bij kinderen en misschien zelfs ook wel een beetje voor papa’s en mama’s. Dit doet ze niet alleen door de verpakkingen daarop in te richten maar ook met een leuk filmpje. Je kunt de producten kopen bij verschillende webshops maar ook op de website van Bubbles Bodycare.

Natrue certificering


Eerlijk is eerlijk. De wereld van shampoo, conditioners en alle andere bodycare is er eentje die best lastig te begrijpen is. Ik deed eerder een poging om uit te vinden wanneer er nou eigenlijk microplastics in producten zitten maar ik moet zeggen dat dit mijn moeilijkste zoektocht tot nu toe was. Wel kwam ik er achter dat er in ieder geval een aantal producten zijn waarvan je met zekerheid kan zeggen dat het ok is. Super fijn dat er certificeringen bestaan voor dit soort producten. Natrue is een certificaat voor natuurlijke producten. Toen ik uitzocht welke producten nou eigenlijk goed waren, waren zij ook de enige partij die mij een zinnig antwoord konden verstrekken. Ook gaven zij aan dat er andere initiatieven zijn die garanderen dat een product alleen uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Ik had niet veel zin om nog verder onderzoek te doen en ik ga er nu dus bij de aanschaf van producten vanuit dat ze een Natrue keurmerk hebben. Gelukkig dus dat Bubbles Bodycare hier ook over na heeft gedacht want dat betekent dat ze zich met trots een natuurlijk product mogen noemen!

De verpakking is ecovriendelijk

bubbles compositie

De flesjes zien er echt super leuk uit! Daarnaast zijn ze gemaakt van biobased plastic, dat betekent dat het gemaakt ik van hernieuwbare grondstoffen zoals bijvoorbeeld suikerriet, aardappel of mais. In het geval van deze leuke Bubbles flesjes is er restafval van suikerriet gebruikt. De flesjes zijn niet biologisch afbreekbaar maar kunnen wel worden gerecycled.

Dit is gelijk wel een minpuntje want eigenlijk zou ik die flesjes super graag opnieuw willen vullen met een navul verpakking die voor minder afval zorgt. De flesjes zijn namelijk stevig genoeg en de pompjes werken ook prima waardoor ik hier zeker gebruik van zou maken als dat mogelijk zou zijn. Inplaats van Recycle dus Re-use!

De ervaring

Als je de Bath&Shower of Shampoo op je hand doet voel je meteen hoe zacht het is, Norah en Jolie vinden het fijn dat het zo lekker schuimt. Ondanks dat er geen zeep in zit… Van de Bath&Shower gebruiken we 1,5 pompje (3ml) en voor de Shampoo wat meer, bijna 3(6ml). Dit komt waarschijnlijk ook omdat de dames beide best lange haren hebben, ruim over de schouders. Ook zijn ze gezegend met lekker veel haren, heel mooi natuurlijk maar met wassen best een klusje. Ze vinden het heerlijk ruiken, naar aardbeien en frambozen. “Waarom is het eigenlijk niet roze mama? Want er zitten toch aardbeien in?” Tja… het blijven meisjes. 

Over de conditioner zijn ze ietsje minder enthousiast omdat klitten er met meer moeite uit gaan. Zeker als je klitten er uithaalt met conditioner in de haren, meestal doen we dat even als voorbereiding op het borstelen maar dat gaat zeker iets lastiger met deze van Bubbles in tegenstelling tot de andere die we gebruiken. Bij Norah merken we geen verschil in het uiteindelijk resultaat. Ook moeten we best veel gebruiken van de conditioner, namelijk zo’n 5 pompjes, het dubbele van wat we normaal in onze hand hebben. Ik denk dat deze conditioner gewoon meer geschikt is voor de wat kortere en dunnere haren waardoor de dosering ook wat logischer lijkt. 

conditioner Bubbles bodycare

Zelf heb ik nu ook een aantal keren mij haar gewassen met de producten en ik ben er erg enthousiast over. Ondanks dat ik dus van de conditioner behoorlijk veel nodig heb voel ik dat het mijn haar zacht maakt. Als ik het laat opdrogen is het niet pluizig en ook niet vettig. Super fijn dus!  Daarnaast blijven onze haren een heel licht zoetig geurtje houden, heerlijk 🙂

Take care, Take Fairhups!


2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.