duurzame sinterklaas

Een duurzaam lijstje voor Sinterklaas

Sinterklaas brengt voor onze kleine meiden weer leuke spullen mee. Wel tweedehands, vanuit onze portemonnee…

Eigenlijk deden we dit al eerder omdat een goede vriendin van mij helemaal enthousiast was over speelgoed kopen op marktplaats. Dus 2 jaar geleden maakte ze mij daar ook enthousiast voor. We vierde toen samen sinterklaas met onze kinderen en besloten de meeste cadeautjes via marktplaats te shoppen. Ook voor de verjaardagen koop ik altijd iets tweedehands. Verder ben ik blij dat mijn moeder speelgoed heeft bewaard van mij, daar spelen de meiden graag mee! Alles blijft zo mooi en dat motiveert mij alleen nog maar meer om speelgoed een nieuw leven te geven.

Ook Sinterklaas is ecovriendelijk als we dat vragen!

Dit jaar hebben we aan Norah en Jolie uitgelegd dat we aan sinterklaas hebben gevraagd of hij geen nieuw speelgoed mee wil nemen. Natuurlijk vroegen ze waarom we dit hebben gevraagd, al vinden ze het meer dan prima om tweedehands speelgoed te krijgen. Het gaat hen om de cadeautjes en iets anders om mee te spelen, niet perse dat ze dat uit een doos moeten halen die uit de fabriek komt. Ik heb deze vraag aan Norah terug gesteld en ze kwam meteen met het antwoord dat het goed was voor de natuur en dat we zo minder nieuwe spullen hoeven te maken. Dit weet ze vast omdat we sinds een jaar bijna geen nieuwe kleding meer kopen. De pakketten kleding die we binnenkrijgen en waar ze hun kleding uit mogen kiezen zijn allemaal van andere meisjes geweest en dat maakt ze echt niet minder trots. Dat is net zo met het speelgoed. Norah vroeg zich wel af of ze dan wel SilvanianFamilies kon krijgen, daar vraagt ze echt al meer dan een jaar om… Die zijn helaas niet zo makkelijk te krijgen tweedehands en in de meeste gevallen moeten we er meer voor betalen dan in de winkel. Misschien dat we deze dan toch nieuw cadeau vragen voor haar verjaardag. Tot die tijd zoek ik nog even door en ik houd mij graag aanbevolen voor iemand die dit leest en nog wat op zolder heeft staan πŸ™‚

Een ecovriendelijk lijstje voor sinterklaas

Ik twijfelde wel even hoor om het te vertellen tegen de meiden, want is Sinterklaas wel ecovriendelijk? Past dat binnen het beeld dat kinderen van hem hebben en waar wij als ouders ook aan willen voldoen? Ik besloot het toch te doen omdat ik graag wil dat Norah en Jolie weten wat het betekent om nieuwe spullen te kopen. Ook als Sinterklaas dat nieuwe speelgoed koopt. Nieuwe spullen zijn leuk maar eigenlijk worden we blijer van “oude” nieuwe spullen. Wat wij willen en ook onze kleine meiden is dat onze wereld niet wordt leeggehaald voor dit soort dingen. Zij willen later ook hun eigen kinderen, die nu soms al bij naam genoemd worden ;), een mooi leven kunnen bieden. Zij willen ook graag dat ze nog van de natuur kunnen genieten en dat er genoeg ruimte is voor iedereen om te leven. Dus gingen wij aan de slag met een duurzaam lijstje voor de Sint. Wel met de Intertoys-folder erbij natuurlijk… Dat is een beetje jeugdsentiment en dat kon ik echt niet loslaten. Ze streepte de dingen aan die ze leuk vonden en waren al aan het overleggen wat Sinterklaas dan mee zou brengen. Zou dat echt dit cadeau zijn of misschien wel iets wat er op lijkt, andere poppetjes en een andere puzzel? Zou Sinterklaas echt weten wat wij leuk vinden? De verassing is alleen maar groter op deze manier en laten Norah en Jolie daar nou juist van houden. Heerlijk dat enthousiasme! πŸ™‚

Hoe pakt sinterklaas dat aan, zo’n ecovriendelijk lijstje?

klossenNou, dat is eigenlijk heel simpel. Veel spullen die in de folder van Intertoys staan zijn door onze overvloed aan spullen ook al te vinden op Marktplaats. De meiden willen graag een fur real friends hondje en poesje die kunnen eten en vooral ook kunnen poepen. Dat kan natuurlijk geregeld worden door de sint, de poes heeft hij al een plekje gegeven in onze schuur en het hondje wordt morgen opgehaald door een hulpsinterklaas. Specifiek shoppen doet hij dus op Marktplaats. Daarnaast houden ze van kleine poppetjes in alle soorten en maten en dus is Sinterklaas met 2 grote boodschappentassen naar de Speelgoedbeurs in Leiderdorp geweest. Daar vond hij poppetjes, een huis en auto van de Littlest Petshop en een mooie bus met mini lalaloopsy. Ook nog eens mooie disneypuzzel, klossen, vier op een rij voor prinssen en een ongebruikt kleurboek.

recycle sint

Bijna klaar zou je zeggen maar de ik kreeg nog een idee, om het in huis een beetje netjes te houden willen we ook van speelgoed af. De meiden mogen een volle tas speelgoed neerzetten bij hun schoen en dan neemt sinterklaas daar de volgende keer ander speelgoed voor mee terug. Β Er staat al een grote tas klaar met spullen die de meiden eigenlijk niet meer gebruiken, ze hebben zelf wat spullen uitgezocht en ik stop er stiekem ook nog wat bij. 19 november lever ik dit in bij de Recycle sint. Dat is een organisatie die mensen stimuleert om ruilbeurzen te organiseren met speelgoed, er zijn inmiddels al 75 initiatieven genomen in het land. Recycle sint Leiden is op 19 november in de avond. Fijn dat er mensen zijn die dit op zich nemen! Het werkt volgens een puntensysteem dus je breng eerst je speelgoed in, ontvangt punten en kan dan shoppen met de punten die je krijgt. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan, ik heb er in ieder geval zin in! Net als in het geven van al die verassende cadeautjes! πŸ˜€

Take care, Take feestelijke Fairhups!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.