herfstkunstwerk

Van Herfsttafel naar Hersftkunstwerk!

Als ik Norah en Jolie de laatste tijd hoor, dan is het wel duidelijk welke verandering wij als gezin doormaken. Het liedje van kinderen voor kinderen van de Plasticsoep wordt hier wekelijks, soms dagelijks gezongen. Ze blijven zich verbazen over afval dat op straat ligt en vragen zich hardop af waarom die andere mensen in de supermarkt geen eigen groentenetjes meenemen. Ze spotten anti-verspillingsstickers en vragen of we dat kunnen eten die dag.  Het is echt “monkey see, monkey do” en daar maken we in onze opvoeding gebruik van. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor het milieu bewust opvoeden. Ik heb nu ook twee kleine dames die aan iedereen graag vertellen wat goed is voor het ecosysteem, van wie zouden ze dat nou hebben… Naast dit bewustzijn meenemen in onze opvoeding willen wij onze dochters ook graag zelf laten beleven hoe het is om in de natuur te zijn. Ze laten ontdekken wat er allemaal gebeurd met het wisselen van de seizoenen. Maar ook de mogelijkheden die de natuur ons biedt als we in evenwicht leven met elkaar.

Buiten ontdekken

Nu de rode bladeren weer aan de bomen verschijnen en de wind weer kouder voelt zijn er zoveel dingen te ontdekken voor kinderen. Zeker als het droog weer is vinden wij het heerlijk om naar buiten te gaan! Ik hoop dat Norah en Jolie in elk seizoen de mooie momenten eruit kunnen halen, nu ze klein zijn lukt dat hen als geen ander… De afgelopen weken hebben we al van alles verzameld de hele voortuin lag vol met eikeltjes, takken, bladeren en nog veel meer. Jolie heeft vorige week namelijk besloten dat ze later wil gaan werken voor de eekhoorntjes. Ze wil graag zoveel mogelijk eikeltjes en beukenootjes verzamelen en deze voor hen pellen. Het lijkt mij een prima baan,  zolang ze dat maar buiten doet… 😉

Herfst confetti!

We hebben van veel bladeren die we hadden gevonden confetti gemaakt met een pons. Onze plastic glans lovertjes waren op dus daarom wilde ik eens wat anders proberen, iets wat een stuk milieuvriendelijker zou zijn. Toen ik de mooie bladeren zag liggen in onze tuin wist ik meteen wat mij te doen stond! Ik heb een partij ponsen gekocht op marktplaats en toen deze binnen waren zijn we meteen aan de slag gegaan! Het is even een klusje maar we hadden een klein bakje vol. Norah had bedacht dat het wel grappig zou zijn om de confetti overal neer te gooien. Dus als je in Leiderdorp woont en je ziet ineens olifanten en vlinderblaadjes op de grond liggen, nee er zijn geen nieuwe bomen bijgekomen… Norah is dan langs geweest.

herfstkunstwerk aan het makenHerfst kunstwerk

Omdat we zoveel hadden liggen, wilde de meiden een herfsttafel maken voor binnen.Dat leek mij niet zo’n goed idee, het zijn geen meisjes die dat netjes op een tafel zouden laten liggen. Daarom kwam ik op het idee om een herfstkunstwerk te maken. Met een oude plank (bij de milieustraat vandaan) restjes verf, een lijmpistool en heel veel herfstverzamelingen gingen we aan de slag. De meiden zochten iets uit en vertelde waar de lijm moest komen. Alles heeft een mooi plekje gekregen en zelfs de veren uit Norah’s verzameling mochten we gebruiken. Daarna lekker gekliederd met verf en klaar was het kunstwerk. In ieder geval voor Jolie was het toen klaar, Norah kreeg er geen genoeg van en besloot om onze eerder gemaakte blaadjesconfetti er ook op te plakken.In de herfstvakantie is er vast weer genoeg tijd om nieuwe te maken om het dorp te versieren.

Ik vind het kunstwerk zo mooi gelukt! Het heeft een plekje gekregen bij ons aan de muur, natuurlijk pas nadat Norah het op school had laten zien. Ze was zo trots!

Take care, Take ‘creatieve’ Fairhups!

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.