marieke met afvalzakken

World Cleanup Day Leiderdorp, Groot succes!

groep world cleanupday leiderdorp

Ik heb dit weekend met zulke mooie mensen mogen spreken en mee mogen samenwerken! Ik zie nu nog meer dat wij zeker niet de enige zijn die, een schone en mooie wereld een taak vinden van onszelf. Van jong tot ouder, al die mensen nemen met ontzettend veel enthousiasme deze taak op zich en iedereen die met ons mee deed wilde dat vaker doen! De opruimactie van afgelopen zaterdag vraagt ook zeker om een herhaling…

Loop jij door bij Zwerfafval?

Wij in ieder geval niet. De routes die ik had uitgezet van 2-3 km waren voor de meeste opruimploegen te ver om binnen 1,5 tot 2 uur te lopen. Dat kwam natuurlijk niet omdat ze zo langzaam liepen. Er waren zelfs ervaren wandelaars bij van de ‘Wandelgroepen Leiderdorp.’  Twee vrouwen van de groep hebben maar 1/3 van de route gelopen en zijn blijven “hangen” rondom voetbalclub RCL. Zij kwamen terug met 4 volle zakken afval en een grote, uiteraard lege, fles Vodka. Ans vertelde mij dat ze daar met z’n tweeën zo nog twee uur hadden kunnen opruimen. Nog lang niet alles is daar weg. Het andere deel van de wandelgroep vertelde dat er rondom de andere sportvelden ook veel afval te vinden was. De groep die een stuk langs de ‘Dwarwetering’ liep, liet juist positieve verhalen horen over de hoeveelheid afval, ze hebben wel heel wat opgeraapt maar het viel hen mee. Wilco daarentegen heeft een klein stukje middenberm bij world cleanup day leiderdorpde Engelendaal voor zijn rekening genomen en hij is daar een uur mee bezig geweest terwijl de rest van de groep de route afliep. Rondom de Bolderikkamp is deze groep lang bezig geweest met ruimen, er lag van alles in de bosjes en het leek dat er op sommige plekken asbakken waren leeggegooid. Ongelooflijk! We hebben in totaal 20 volle zakken afval opgehaald en 1 groep, die van de Beestenbende, is niet teruggekeerd naar het schoolplein van de Regenboog. Ook zij gingen vol goede moed op pad dus we gaan er vanuit dat er minstens nog 3 zakken zijn opgeruimd! Allemaal afval dat nu in ieder geval niet vergaat in ons groen, dat niet wordt opgegeten door dieren en onze leefomgeving niet vervuild. Ik ben dankbaar voor al die inzet en voor alle leuke mensen die ik heb leren kennen! Het is denk ik echt waar, als je het oude loslaat en gaat doen waar je hart naar uitgaat dan komen er vanzelf andere mensen op je pad die dezelfde waardes belangrijk vinden! Let’s get together and feel alright! 🙂

Samen krijgen we het wel voor elkaar! Opruimactie 2 is in de maak!

Antonia, ook van de wandelgroep was zo enthousiast over wat ze heeft kunnen bijdragen en inderdaad, ook zij vond het ontzettend leuk om dit te doen! Ze sluit zich volgende keer weer aan bij een opruimactie. Net als alle andere mensen die meededen, het liefst zo snel mogelijk! Los van dat deze mensen vanaf nu nog actiever zwerfafval gaan rapen met de afvalknijper die ze hebben gewonnen, ligt dus een taak te wachten op mij, die ik met alle liefde zal doen. Ik ga kijken of we over 2 maanden weer een opruimactie kunnen regelen. Kiki, die de volgende dag haar welverdiende prijs, een echte afvalknijper, in ontvangst kwam nemen op ‘de dag van het park’ vertelde dat nu ze weet hoe het is om op te ruimen ze graag nog meer mensen enthousiast wil maken voor een volgende opruimactie! Op die ‘dag van het park’ heb ik ook zoveel enthousiaste mensen gesproken en veel van hen willen ons de volgende keer helpen! Wie heeft er een idee voor een verzamelplek? Ik kreeg al berichten op Facebook voor andere delen van Leiderdorp. Laat het mij weten en we kijken waar de meeste vraag naar is!

Take care, Take Fairhups!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.