world cleanup day 2018

Doe mee! 15 september World cleanup day!

afvalknijperWat zou het fijn zijn, zo veel mogelijk handen om te helpen met opruimen voordat het najaar weer gaat beginnen en we allemaal minder graag buiten zijn. Helaas is dit ook het seizoen waarin veel afval zal verdwijnen onder de bladeren en in de grond. Wij halen wekelijks een volle zak afval uit het park tegenover ons huis. Het is ook nog lang niet schoon, veel plastic ligt half begraven en andere kleine stukjes liggen verspreid tussen de plantjes. Ook fiets ik regelmatig langs de Houtkamp en zie daar in de berm langs de Persant Snoepweg echt veel afval liggen. Zo ook aan de Engelendaal en vast nog meer plekken! Het is te veel om zelf op te ruimen, maar toch wil ik het niet laten gebeuren dat onze grond vervuilt of het afval in de afwatering terecht komt. Van dit laatste weten we allemaal inmiddels wat er van komt… Het flesje dat ik laat liggen drijft misschien over 50 jaar nog steeds in de zee.  Afvalrapen geeft echt zo’n goed gevoel! Als ik even een slechte bui heb of een kater zoals afgelopen weekend, dan gaan we lekker met de meiden naar buiten en maken we schoon. Heerlijk zo’n rondje samen klagen in de frisse lucht en dan ook nog eens een deel van het probleem oplossen. Echt het is een aanrader! Ik durf zelfs te stellen dat het goed is voor je relatie op zo’n Grumpy moment, hoef je niet op elkaar te vitten 😉

Doen jullie allemaal mee 15 september? Al is het maar een half uurtje! Deel vooral jouw actie en motiveer anderen mee te doen!

Leiderdorp zonder zwerfafval! Fairhups gaat het aan! Doe jij mee?!

Leiderdorp zonder zwerfafval! Doe mee met World Cleanup Day!

In samenwerking met gemeente Leiderdorp en Albert Heijn Winkelhof geven we prijzen weg om het ecologisch verantwoord leven nog leuker en makkelijker te maken! Deel jouw opruimactie voor 16 september 10.00 op Facebook of Instagram met #worldcleanupday en tag Fairhups in het bericht.

Op 16 september tijdens “de dag van het Park” worden de prijzen verloot. Je kunt je prijs dan meteen ophalen bij de stand van de energieambassadeurs! Lever dan gelijk jouw zak met pmd-zwerfafval in en je krijgt er een nieuwe afvalzak voor terug! Volg Fairhups op Facebook en Instagram om te zien of jij een prijs hebt gewonnen!

Wil je samen met ons opruimen?

Leuk! Wij verzamelen 15 september om 10.30 bij basisschool de regenboog (marjoleintuin 58 Leiderdorp)
Laat het even weten via info@fairhups.nl of via Fairhups op Facebook/Instagram.

Breng zwerfafval in kaart met Litterati

Natuurlijk is dit de perfecte app voor mij, is mijn nieuwe hobby ook nog inzichtelijk! LET’S GET TO 100!! Als je ook de Litterati app wilt gebruiken lees dan vooral even verder en klik hier voor meer informatie.

“Tijdens World Cleanup Day staat opruimen natuurlijk centraal. Maar misschien wel net zo belangrijk: we brengen met z’n allen in kaart wat er nu eigenlijk op straat ligt, en waar dan precies. Hierover is nog te weinig bekend. Hoe meer we hierover te weten komen, hoe beter we het probleem aan kunnen pakken. Een echte citizen science operatie dus, en we vragen aan jou om daar onderdeel van te worden.

We doen dit met behulp van een handige app voor op je smartphone: Litterati. Met deze app maak je foto’s van het afval dat je vindt, deze foto’s voorzien van waardevolle informatie.

Aanmelden is makkelijk, maar het is erg belangrijk dat je het op de juiste manier doet. Door je aan te melden bij de juiste ‘club’ in de app zorg je namelijk dat de data van jouw opruimactie op de juiste plek terecht komt. Zo kunnen we achteraf goed in kaart brengen wat we vinden, en dat is een belangrijke stap op weg naar een oplossing voor het zwerfvuilprobleem!”

 

screenshot litterati appscreenshot litterati app

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.