Wil je meer? Doe eens ietsje minder!

Wat is dat toch met nieuwe dingen doen… of het nou goed voor mijzelf en de wereld zorgen is of mijn rock ‘n roll moves onder de knie krijgen, het blijft altijd lastig en het gaat mij niet snel genoeg. Vaak heeft dit er mee te maken dat ik het doel te groot maak of dat ik er nog niet volledig van overtuigd ben dat die verandering ook echt al mijn energie nodig heeft. De overtuiging die ik heb gesteld is dan eigenlijk nog niet echt van mezelf.

Mooie overtuigingen hebben soms even tijd nodig.

Wat ik natuurlijk al lang wist is dat ik een doel in kleine stapjes kon uitvoeren en daar kon ik soms vol goede moed aan beginnen. Wat ik nog niet wist is dat sommige overtuigingen bij mij ook gewoon even moeten indalen. Of misschien wel wat langer dan even… Zo is dat gegaan met gezond eten, voldoende bewegen en dus ook de wereld verbeteren ?.

Ik heb altijd al geweten dat we beter met onze wereld om moesten gaan. Een super mooie overtuiging

Superheld
Wees je eigen superheld!

natuurlijk! Hoe ga je daar ook naar handelen?, Hoe verbeter je die wereld nou in je eentje en waar moet je beginnen? Genieten van de kleine dingen op deze wereld is niet zo moeilijk voor mij, tenminste op de meeste momenten niet. Ik maak daar in ieder geval mijn eigen wereld een beetje beter mee. Ik kan echt heel blij worden van een lieveheersbeestje, een glimlachend persoon op een fiets of bomen die hun herfstbladeren krijgen. Ik heb dat zelf in de hand, zelfs als het even niet zo goed gaat met mij.

De verandermagie zit in de herhaling van iets simpels!

Beginnen bij mezelf, dat weet ik inmiddels.  Redelijk onbewust begon ik aan dit doel, ik vond dat het niet nodig was om meer te gebruiken dan nodig was. En zo vond ik mijn Fairhups in het halveren van theezakjes. Geïnspireerd door mijn oma die zuinig omgaat met haar spullen en eten. (om overigens het geld dat ze daarmee bespaart weer weg te geven aan haar (klein)kinderen met kerst :))

Ik drink zo’n 5x per dag thee en ik gebruikte mijn zakje weleens 2 keer maar dat ging niet zo bewust daarnaast kwam ik er achter dat je een zakje ook nog vaker kan gebruiken. Ik heb heel bewust, bij elke beker thee, het theezakje doormidden gescheurd. Zo houd je 2 theezakjes over, eentje met een labeltje eraan en eentje zonder. Geloof me, ik heb wat vragende blikken gezien. Maar goed ik was vastbesloten op deze manier stil te staan bij mijn overconsumptie en dat deed ik dus dagelijks. En wat blijkt, niet alleen kinderhersenen houden van herhaling, die van mij ook.

Mag er nog meer minder?

Toen de verbinding in mijn hersenen eenmaal was gelegd, ging ik het automatisch ook op andere One way
momenten toepassen. Iets minder tandpasta, iets minder handzeep, iets minder schoonmaakmiddel, iets minder vlees, iets minder water om te koken, iets minder water om door te spoelen en ga zo maar door. Allemaal hele kleine Fairhupsen die ik in de afgelopen 2 jaar heb genomen en zo kwam er ruimte voor meer! Meer ruimte voor nog minder maar ook meer bewustwording om beter voor onze aarde te zorgen. Wist je trouwens dat 1 kopje thee wel 30 liter water kost! Heb ik toch heel wat liters water bespaard de afgelopen jaren!??

Mijn Fairhups-avontuur is onder andere de uitwerking van het halveren van theezakjes, ik ben mijn oma eeuwig dankbaar 🙂 het is heerlijk om echt volgens mijn eigen overtuiging te kunnen leven!

Ik kan dus ook ook wel stellen dat ik niet alleen geïnspireerd ben geraakt door de veelzijdigheid van Pindakaas maar ook dat ik mijzelf iets aan kan leren door zoiets simpels als een theezakje halveren. Er zijn zoveel dingen zo simpel in dit leven!

Wat kan jij vinden om mijn theezakjes principe uit te proberen? Wat is een overtuiging die jij kan voelen maar waar je nog niks mee doet?  Het allerkleinste stapje brengt je daar!

Take care! Take (mini) fairhups!

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.