bij in de regen

Een super leuk prentenboek, “Blij met een bij”.

Ik realiseer mij dat jullie als lezer misschien niet zitten te wachten op weer een berichtje over de Bij. Maar toch houden kinderen (en voor volwassenen werkt het stiekem ook wel goed ;))  juist wel van die herhaling en daardoor zullen ze volgend jaar zelf sneller in actie komen! En wat mooi, veel goede gewoontes worden gevormd in de kindertijd! Je kunt dus heel veel veranderen voor later door nu met jouw kids, thuis of op werk, aan de slag te gaan met onderwerpen uit het milieu. Dit jaar heb ik er voor gekozen om te beginnen met ‘het behoud van de Bij’ en hoe klein dit onderwerp ook lijkt. Dat is het zeker niet.

10% minder voedselproductie

Bijen zorgen namelijk voor natuurlijke bevruchting van planten in onze omgeving en dus ook voor de groente en het fruit dat wij eten. Dus het is niet alleen fijn voor de Bij dat hij niet met uitsterven wordt bedreigd, het is ook fijn voor onszelf. Er is aangetoond dat als de bij uitsterft er 10% minder voedselproductie mogelijk is en dat sommige gewassen het wel erg lastig krijgen. Natuurlijk zijn er andere opties maar waarom zouden we dit laten gebeuren?

De magische “bijen” wereld

We hebben al bloemzaadjes gezaaid, bloembommetjes gemaakt, de bijendans gedaan en alle verschillende bijtjes bekeken en nu hebben we ook een super leuk Prentenboek over een bij!

prentenboek blij met een bij

Jolie is er dol op, ze kan geen genoeg krijgen van het boekje over een meisje en een bij die dikke vrienden worden en de hele stad veranderen in een bloemen zee! Het boekje heet “blij met een bij” van Alison Jay. Jolie heeft het meisje Nien genoemd en de bij heet Greggy. Je kunt het verhaaltje vertellen zoals je wilt en telkens weer veranderen omdat er geen woorden in het prentenboek staan. Met hele mooie tekeningen die spreken tot de verbeelding en onze wereld een beetje magischer maken!

” Er groeit een vriendschap tussen het meisje en de bij in dit bijzondere prentenboek zonder woorden. Het laat zien dat je met een paar eenvoudige acties kunt helpen om het evenwicht in de natuur te herstellen en uitsterven van bijen te voorkomen” 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.