BBQ met groente

Een ecologisch verantwoorde BBQ kan dat?!

Heerlijk als het weer mooi weer is en we kunnen in de tuin eten! Het allerfijnste is natuurlijk de BBQ aansteken en genieten van een gezellig avondje! Hoe zorgen wij er nou voor dat we over 20 jaar nog steeds achter deze gezellig avond staan en geen spijt krijgen van de keren dat we de BBQ hebben aangestoken… Als eerste houden wij ons aan ons minder vlees principe, dus ook als we barbecuen. We Genieten, ja met de grote G, van groente-spiesje, gepofte aardappel, maïskolven, vega-worstjes en burgers. Daarnaast zorgen we voor wat biologische kip spiesjes en maken we zo’n heerlijk toetje van banaan op de bbq met wat roomijs erbij.

Kokos briketten

Reken maar dat je dat toetje haalt met de kokosbriketten, ook als je eerst nog even wilt uitbuiken. Die kokosbriketten zijn heel wat beter voor het milieu dan de reguliere briketten. Minder rookvorming, minder ontbossing, gebruik van restproducten en ze blijven langer warm. Alleen maar pluspunten dus!

Ik denk dat veel mensen ook pas boodschappen doen op de dag van de BBQ zelf, (misschien denk ik dat alleen omdat ik dat doe maar goed…) let dan eens op de houdbaarheidsdatum van producten. Vaak is alles wat buiten heeft gestaan toch klaar voor de afvalbak dus als je dingen koopt die toch al bijna over datum zijn, is de impact wat minder groot. Daarnaast werk je ook mee om de voedselverspilling vanuit de supermarkt tegen te gaan. Ik heb nog nooit gemerkt dat producten minder lekker zijn en bij veel supermarkten is het nog voordeliger ook! Oh ja en neem dan meteen een zak groentefrietjes mee, die worden super crispy in de oven!

Ook zin om te barbecuen en een kleinere ecologische impact achter te laten?

 Wij hebben een aantal tips!

  • Serveer meer groente dan vlees.
  • Kies voor een groenere bbq-brandstof zoals kokosbriketten.
  • Serveer vegetarische alternatieven, echt waar, ze zijn heel lekker op de BBQ! Lees hier de Vega BBQ test!
  • Serveer Biologische kip in plaats van koe of varken.
  • Zorg ervoor dat je niet te veel eten haalt en anders dat je het de dagen erna nog kan opeten.
  • Halveer producten zoals smeersels voor op broodjes zodat de rest vers blijft in de koelkast.
  • Kijk of je voedselverspilling kan voorkomen door producten te kopen die goed zijn maar bijna verlopen zijn, scheelt ook weer geld!

Je ziet, je kan op zoveel manieren bijdragen! Kies elke keer als je barbecuet een Fairhups uit en tegen de tijd dat de zomer voorbij is heb jij een meer ecologisch verantwoorde BBQ! Het mag natuurlijk ook allemaal in één keer!

Take care, Take Fairhups! Soms is het echt super makkelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.