vegetarische producten in verpakking

De vega-BBQ test!

Nu wij ons hebben voorgenomen dat we graag willen meewerken aan een milieu dat straks niet al te veel afwijkt van het huidige, kiezen wij ervoor om minder vlees te eten. Simpelweg omdat dit een grote bijdrage is die je kunt leveren en omdat we merken dat we het eigenlijk helemaal niet zo lastig vinden. Maar toch, toen kwamen daar het mooie weer en onze BBQ-kriebels om de hoek kijken. Wat doe je daar nou mee als je gewend bent om dan toch in verhouding meer vlees te eten omdat dit nou eenmaal lekker is op de BBQ?

De flexitarische BBQ

Wij besloten te gaan voor een flexitarische BBQ. Die biologische kipspiesjes zouden ons vast weer smaken op de BBQ. Maar hoe maak je vega ook lekker op de BBQ, mijn idee is altijd dat die burgers dan stuk gaan of te droog worden. Maar als je goed kijkt naar de producten die je koopt, is dit helemaal niet het geval! Het blijkt dat er op sommige verpakkingen ook BBQ bereidingswijzen staan en Albert Heijn heeft een speciale BBQ-vegaburger die zelfs bij het gewone BBQ-vlees lag! Fijn van Albert Heijn, zo kiezen misschien wel meer mensen ervoor om die Vegaburger uit te proberen. Net zoals ik…

Vegetarisch op de BBQ

Voor wie zich ook wil wagen aan de Vega BBQ, wij deden de test! Het testpanel bestond uit 4 volwassenen en 3 kleine meisjes die super graag worstjes op de BBQ wilde.

  1. Vegaworstjes… in dit geval, “Little Willies” van de vegetarische slager. Bij de 3 kleine dames zijn deze zonder klagen naar binnen gegaan. De overige 4 testpanelleden hadden natuurlijk wel wat te zeggen over deze worstjes. De structuur van het worstje doet ons heel erg denken aan gewoon vlees en het is lekker sappig gebleven. De kruiden komen ook overeen met een worstje dat we wel eens hebben gegeten. 3 van ons vonden het lekker maar je moet daar wel van houden, ik denk dat het rozemarijn was.
  2. De “burgers Deluxe” van Garden Gourmet werden door een aantal testpanelleden aangemerkt als ‘meest smaakvol ogend’ Op de BBQ smaakt deze burger echt smokey en blijft ook lekker sappig. Ik denk dat deze ook erg lekker is met gegrilde ui en wat mosterd of bbq-saus op een hamburgerbroodje!
  3. De “Burger” van Albert Heijn ziet er uit als een hamburger van koeienvlees en is qua structuur ook vergelijkbaar. Ook van deze burger vonden we de smaak lekker ookal vonden we ‘m een tikkeltje aan de droge kant. Maar goed, goedkope hamburgers op de BBQ geven datzelfde effect. Volgende keer korter op de BBQ en misschien wat olie of boter erop smeren. Door de structuur van de burger heb je wel echt het idee dat je vlees eet.

We zouden de “Little Willies” wel bij elke BBQ willen serveren en de “Burgers Deluxe” eigenlijk ook. Ik zag dat ze deze ook in XXL formaat hadden voor de grote eters of als je alleen een broodje Vegaburger wilt serveren. De “Burger” van Albert Heijn gaan we zeker nog een keer proberen maar als we het dan weer te droog vinden kiezen we denk ik toch voor andere opties. Voor in de pan, bij de bloemkool en aardappeltjes, blijft het zeker een aanrader!

Take care, Take Fairhups met je voeding en geniet! Jam Jam 🙂

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.