plogging met biologisch afbreekbare afvalzak

Mind your wa(i)st(e) Plogging!

Zal dit het dan eindelijk zijn voor mij? Mijn motivatie om hardlopen weer op te pakken? Vorig jaar was ik vastbesloten om binnen een korte tijd weer 5 km te kunnen afleggen op mijn hardloopschoenen en dan het liefst ook nog op een redelijk tempo. Helaas was ik mij er nog niet zo van bewust dat ik toen een Burnout had en mijzelf dus zo regelrecht meer stresshormonen aanleverde dan mij lief was… Poging 2 in augustus was ook niet erg succesvol om die zelfde rede. Nu mijn stresshormonen weer een beetje op orde zijn moet hardlopen weer kunnen maar ik kon, tot vanavond de echte motivatie nog niet vinden. Nu zal jij je waarschijnlijk afvragen, wat heeft hardlopen nou weer te maken met Fairhups?

Nou ten eerste is mijn loopje net een aaneensluiting van hupsen. Daarnaast heb ik het nu ook nog een Fair weten te maken. Ik werd gemotiveerd door een bericht op instagram over Plogging. Een trend vanuit zweden die wat mij betreft mag neerdalen in de hele wereld.

Wat is Plogging?!

Na een korte zoektocht op kwam ik op de website van menshealth.

“plogging is namelijk een vorm van bewegen, waarbij je ondertussen stopt om troep op te rapen. zie je de link al naar intervaltraining? dit afval 

neem je vervolgens mee, om het achter netjes in de bak te gooien – waar het thuishoort. doordat je van beweging naar rust gaat, profiteert je lichaam van voordelen als conditieverbetering, een versneld metabolisme en daarmee ook een betere vetverbranding.”  Kijk! Daar hou ik van! 

Met afval rapen hoop ik dus mijn taille ook nog wat te verkleinen aangezien die laatste kilo’s er toch echt pas af gaan als ik weer gewoon ga sporten. Dus na  500 meter inlopen ga ik bewapend met een biologisch afbreekbare afvalzak de strijd tegen afval aan! Na nog een kilometer, hier het resultaat! De eerste 1,5 km zitten er in ieder geval op! Volgende week weer!? wie doet er mee? Take care, Take Fairhups!

BewarenBewaren

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.