gele bloemen en tegels

De speeltuin wordt nu echt een bloemen paradijs “fingers crossed!”

Landelijke zaaidag 2018

Ik vind het erg leuk dat ideeën hier in de buurt snel worden opgepakt! Zondag 22 april, de echte zaaidag voor bijen en vlinders, heb ik wat ouders gevraagd om mee te doen.

Het resultaat was, 4 zwoegende ouders die met scheppen, gieters en containers in de weer waren om het veld te ruimen voor bloemen. Terwijl de 7 kinderen, allemaal onder de 5, hun handjes ophielden om de zaadjes te krijgen en te verspreiden. Met de korte spanningsboog van alle meiden was dit een ware uitdaging 🙂 maar toch, het is gelukt! Allemaal hebben ze plekjes vrijgemaakt en de zaadjes en bollen in de grond gestopt. Vervolgens met het water uit het badje dat er stond de grond natgemaakt. Nu hopen dat er heel wat van die zaden en bollen opkomen en dat ze dus over een aantal weken het resultaat kunnen zien van het harde werken. Dit laatste is voor de bijen en de vlinders natuurlijk ook erg fijn!

Terwijl de ouders nog de finishing touch aanbrachten en nieuwe ideeën maakte voor nog meer “groene vingers” werk, waar ik in een ander blog over zal schrijven, speelde de kinderen lekker nog even buiten in de speeltuin. Een geslaagde middag, volgend jaar weer!

BewarenBewaren

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.