peuter bloemen zaaien

Zaaien doet Zoemen

Bijen, ik was er eigenlijk niet zo mee bezig terwijl het toch al een tijdje onder de aandacht wordt gebracht… Het blijkt dat het met insecten, en bijen in het bijzonder, niet goed gaat. Er zijn al 109 soorten bijen die met uitsterven worden bedreigd. Ik vind het zo’n gek idee dat dit zou kunnen gebeuren dat ik er eigenlijk nooit bij stil heb gestaan. Ik denk eigenlijk dat dit bij mij vaker het geval is, ik ben benieuwd door wat ik mij nog meer kan laten verbazen. Maar vooral waarin ik mijn Fairhups bij kan dragen.

Bloemen zaaien, een klein gebaar!

Zondag 22 april is het de nationale zaaidag voor bijen en vlinders. Wij staken vandaag alvast de handen uit de mouwen om de perken om onze speeltuin te bezaaien met zaadjes. Als het goed is hebben we over 2 maanden heel wat mooie bloemen staan waar ook de bijen en vlinders van kunnen genieten. Fijn om met zo’n klein gebaar toch iets voor de natuur te kunnen betekenen. Mijn dochtertjes en ik gingen vol goede moed, met een doos vol schepjes, harkjes en zaadjes op pad en kozen mooie plekken uit om de zaadjes te planten. Zo schattig om ze dat vol liefde te zien doen.

Ik hoop, dat als ik dit nu samen met hen doe, ze later zich meer bewust zullen blijven van de natuur en wat die voor ons betekent. Ik hoop ook dat zij zich nog kunnen verbazen over het feit dat er 358 soorten bijen

zijn en niet dat ze zich verbazen over hoe we 109 soorten daarvan hebben kunnen laten uitsterven. Ik vertel hen ook dat de bijen ons helpen om planten te bevruchten zoals in de buurtmoestuin.

Landelijke zaaidag 2018

De nationale zaaidag voor Bijen en Vlinders is een initiatief van de stichting bijenvrienden en de bijenstichting. Op de website van Bijenlint kan je nog veel meer informatie vinden waarom dit nodig is. Je kan je daar ook opgeven waar jij jouw deel van het bijenlint zaait!

Deze zaaidag is niet het enige initiatief dat er wordt genomen om de bij te redden. Dit voorjaar start er onder andere in 11 musea een tentoonstelling over de bij. Wij gaan zeker een kijkje nemen in Naturalis.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.